CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

MESIN CETAK

MesinCetak.my

NUFFNANG ADS

MINTAK MAAF KEPADA PARA PELANGGAN YANG MENUNGGU LAMA KERANA SEGALA PRODUK DARI JOOJOOCRAFT ADALAH JAHITAN TANGAN DAN MEMERLUKAN MASA UNTUK MENGHABISKAN SESUATU PRODUK..

HARAP MAKLUM, TERIMA KASIH.

Joo Joo Craft

Followers

Monday, June 28, 2010

Re-design


Permulaan kerja hari ni dengan meng'update' blog, apa pendapat blogger semua dengan logo yang dah di re-design kan ni.. 

Saturday, June 26, 2010

Order from Anis

semua items kat atas ni order dari Anis..at last dapat jugak siap ontime dalam beberapa hal yg dah berlaku 2-3 hari ni.. tq again Anis

Laptop casing

Brooch cat

Brooch flower

Handmade card

dah beberapa ketika x update blog, dipersembahkan hasil kerja terbaru

Friday, June 25, 2010

2010 yang menyedihkan...

Tanggal 23hb Jun 2010...selama beberapa minggu dari Hospital Kuala Lumpur dipindahkan ke Hospital Ampang..cukup dua minggu...perginya nenek yang paling dikasihi dan disayangi..lepas ni tak ada lagi dah panggilan nenek lagi...sangat2 bersyukur dapat menjaga dia sampai akhir hayatnya coz dia la satu2 nya nenek yang tinggal...tambahan dari kecik aku dan adik memang tinggal dengan arwah nenek dan arwah atuk sehingga aku darjah dua... sangat2 merinduinya...dah x dengar lagi panggilan 'Yie' padaku lagi.. amat puas hati dapat cium dia sebelum dan selepas jenazah dimandikan, dapat menyayangi sebelum jenazah dikafankan.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman..Amin~

Sunday, June 20, 2010

DJF Closet Giveaway

GIVEAWAY DJF CLOSET


http://djfcloset.blogspot.com

Nak join gak giveaway ni...biar banyak join...biar ramai kengkawan..biar luas pandangan tengok blog2 kengkawan... biarla..biarlaa... kot menang lak giveaway kali ni hehehe

Giveaway kali ni berkenaan tentang "Happy Family Giveaway".
'Why happy family? sebab hadiah2 nya berkaitan dengan family gak.

so cara2 nak join mudah je..
1- Jadi follower DJF Closet
Buat satu entry tentang giveaway ini dan masukkan link  tersebut dalam entry anda.
3- Letakkan banner "Happy Family Giveaway" ke sidebar blog anda dan link ke entry giveaway ini.
4- Setelah selesai, komen di bawah entry ini dan sertakan nama, emailkan link entry yang korang dah buat ke djfcloset@yahoo.com



Tarikh tamat penyertaan adalah pada 9 Julai 2010.

Saturday, June 19, 2010

Car Keychain

yang tadi kita buat bike..kali ni sportcar pulak for her another son..huhu..


Bike Keychain 2

I did it again...even dah lama meninggalkan dunia permotoran..di hati still terpahat bike2 ni semua...lets cuci mata tengok bike keychain ni order from my aunt to her son huhu

Car signage again

Lama x update blog..macam lama sangat..anyway..dalam menyuruk tuh ada benda2 yg terhasil..jom tengok



Teddy Belu Car Signage

Haa..x sempat nak snap..so amik dalam kete owner je ler..hehehe

Thursday, June 17, 2010

Keychain emergency

Dengan kelam kabut nye semalam, ada masa 15 minit je sebelum diserahkan pada tuan empunya badan...ni la hasilnye..vase wif flower keychain heheehe..



Juin giveaway lagi~

Tuan tanah kedaun ni dah seronok plak nak juin giveaway lagi dari KASIH KE SYURGA..lets check it out

kali ni main kira2 duit plak..hamboii..syiling ni mcm sama byk je ngan tuan tanah punya tabung huhu..mari kita teka

RM350.50 (harap betulla)

yang ni plak 
RM6000.00 (kasi genap jela, ni pon mintak2 la betul hee)

sape2 nak juin contest ni gak..sila lah ke SINI

Henpon pouch lagi....

Antara order yg baru siap dan dah sampai ke tangan tuan nya


bunga-bungaan for my Aunt...

Tuesday, June 15, 2010

Origami 2

haa yang ni plak namanye STAR origami..alaa..kalau dulu2 mesti korang ingat x? apa impian korang ye? sambil2 wat star ni banyak2..pastu bubuh dalam bekas..lepas tu tanam dan pasangkan impian korang..jom tengok tutorial camne nk buat twinkle-twinkle little star ni

haa..memang sakit tangan sikit laa..tapi bila dh banyak2 dah warna-warni..nampak cumil je..klu korang nk wat perhiasan..kt atas meja opis tu letak dalam bekas transparent..haa..cuba jangan x cuba

Origami

Haluu... dalam kebosanan dan ke'tension'an di ofis..mari kita buat seni origami pulak.. sape2 nak belajar boleh tengok tutorial kat bawah ni..yg ni namanya FLYING BIRD mula2 saje je wat satu yg kecik letak kt meja member..last2 ehh nak lagi la..nak tambah lagi dua la..besar punya..wahh..banyak pulak yang nak..hehe..so jom tengok tutorial ni ye..

ni kalau buat dari yg kecik sampai ler saiz yg besar lepas tu guna kertas warna warni..lagi cumil..hehe..bleh wat perhiasan kat meja ofis @ meja study kat rumah tu..(*_*)

Monday, June 14, 2010

Lin HandMade Giveaway

LIN HANDMADE GREETING CARDS GIVEAWAY!!

Blog Lin Handmade Greeting Cards ni menampilkan Kad-Kad Ucapan, Birthday, Occassion dan lain-lain lagi secara Handmade. So, kali ni saya try join giveaway ni pulak..mane taw kalau ada rezeki..jom tengok rules kat bawah ni pada kawan2 yang nak join jugak

Rules:
1- Be a FOLLOWER
2- Leave a comment on her post & also write ur name & valid/activate email
3- Write something about her blog

CLOSING DATE: 30th of June 2010 at 11.59pm

Friday, June 11, 2010

Dah sampai....

haluu..haluu..haluuu

barang yg dinanti akhirnya selamat sampai ke tanganku

printed felt yg sangat2 comel...macam syg je nk guna...hehehe...


kita tengok yang bawah dulu...animal theme printed felt...cumil kan..n then yg sebelah dia pulak geometri theme felt...wahhh...sangat2 cantek

and yg atas sekali kata2 hikmat beserta button yg cumil gak...hehe


all items above order from Kak Mas! TQVM (^_^) 

Thursday, June 10, 2010

Bike Keychain

At last, keychain yang ditunggu dah siap

Order from Cot for her friend

-TZR bike keychain-


interested? nak abadikan bike masing2? boleh email/sms me okey...
jgn malu2..

Apa agak-agaknye ni ye???


Assalamualaikum kawan2 blogger

Dah 2-3 hari ni kiter x update blog, bz sket laa.. ok en3 kali ni nak wat sesuatu agak-agak u all ape benda yg kiter nak wat ni yeeee...heeee (*_*)

kerja-kerja masih dalam proses..tungguuu 

Tuesday, June 8, 2010

Hanging Hp pouch

Entri kali ni lak, saya baru habis siapkan order Cot, jom tengok apakah bendanye tu..


yang atas ni hasil contenganku sebelum meneruskan dengan aktiviti seterusnya

 
yang tengah ni pulak inilah hasil nye setelah siap menconteng, menggunting, menjahit, menampal (front). sebenarnye tuan tanah ni nak buat hp pouch, tapi bila dah tgk lakaran terus x jadi, nak gantung dalam kete nak letak hp dalam tu..huhu

 
yang ni lak sebelah belakangnye..

so apa lagi, if u all nak buat tempahan, jangan malu2 yah...let me know..by SMS/emel/Chat box

Monday, June 7, 2010

Khairunshop Giveaway

Hari ni berderet2 giveaway yang me join hehe..xpe..cuba nasib



Hadiah untuk Giveaway Khairunshop ni macam kat atas ni..
CRAFTER PACK:
- 4 design grosgrain ribbon (0.5 meter/each)
- 2 pcs headband
- 5 pcs split rings
- 5 pcs 2.3 cm round back pins
- 5 pcs 2.0cm brooch pin
- 5 pcs 4.5cm alligator clips
- 5 pcs white tiny alligator clips
- 2 sets 4.5cm snap clips and covers
- 20++ assorted colours and shape buttons
CRAFT LOVER PACK
- flower 
headband (yellow red)
- pink rabbit hp charm
- white head rabbit hp charm
- blue face coin pouch
- blue 
monster bookmark
- 10pcs flower snap clip
- 2pcs duck (glow in the dark)

macam mana nak join? senang je, u all baca syarat kat bawah ni

1- Tentunya kena jadi Follower

2- Post la serba sedikit pasal give away tu kat blog u all

3- Add link ni http://khairunshop.blogspot.com/ kat blog u all

4- Tinggalkan Comment pada owner and u all must Choose 1 Only Pack yee..lebih x leh nanti owner marah huhu..

Hadiahnye ada dua..so me pilih yang crafter pack yee (^_^)

Sekian....(*_*)

Sunday, June 6, 2010

Kamen Keychain

Akhirnya siap jugak tempahan untuk memberku Mr Dets..dia suka bebenor dengan Masked Rider segala2nya pasal Masked Rider...jom tengok hasil nya kat bawah ni

Black Kamen


Pink Kamen

sekian....

My Lovely Ribbons N Laces Giveaway

me nak join lagi giveaway, x menang pon xpe...janji support blog kengkawan..(*_*)

kali ni giveaway from My Lovely Ribbons & Laces sempena First Anniversary nya
Closing date on 30th of June 2010

U all ada Facebook? jom add me

Haluuuuu..salam sejahtera Malaysia, Brunei, Sabah Sarawak & dari merata tempat

Entri hari ni bukan berkenaan bukan cerita pasal craft, ini cerita aku yg punya... hehehe..ok laa..balik pada topik yg sebenarnye, u all ada Facebook @ Muka buku? kelakar pulak tukar dalam Bahasa Melayu muakakaka... mustahil x ada kan..sedangkan PM kita pon ada Facebook. 

Kalau dah ada Facebook mesti u all pon ada layan game/application dalam tu kan..haa..paling2 tidak pon 1 laa game/application...me pon sambil bercraft sambil berfesbuk sambil main game dalam tu (*_*)...ok..takmo citer panjang2..haa yg di bawah ni boleh la dikatakan game/application yg me layan..jom tengok

haa yg ni namanya FISHVILLE, sihat-sihat belaka ikan tu..maklumlaa nak bela ikan kat rumah x boleh..so dapat bela ikan virtual ni jadi laa..heheh..hari2 kena bagi makan &  bersihkan akuarium tu

haa yg bawah ni plak HAPPY AQUARIUM tengok la tu jellyfish tergedik2 berenang tu hehe..
ikan2 dalam ni pon sihat2 belaka

jom tengok apa yg seterusnya

yang bawah ni plak namanya HAPPY ISLAND, pulau idamanku hehe..haa siap roller coaster lagi, sape2 nak gi pulau peranginan jemputla datang ehehe

sapa2 nak bela kucing, boleh la join game ni...HAPPY PETS, kat sini u all boleh bela bape ekor kucing yg u all nak, janji duit nye cukup hehe.. kucing bintik hitam putih ni mahal harganya 5000 sekor..so u all xyah la risau xleh bela kucing kat umah..tanpa ada bau busuk tanpa ada alergic bulu kucing huhuhu

next, ni namanya PETVILLE, jemputla tengok my pet ni hehe..cumil x?? my pet yg rocker..macam tuannya..yeah~ yeah~ 

haa yg akhir ni..FARMVILLE..me dah jadi petani virtual yang berjaya..haha..tapi serabut sket...tgh xde mood nak buat decoration kat ladang tu..jom tengok apa rupanya

ok..that's all...if u all ada Facebook, jangan lupe add me yah @ awekranggi83@yahoo.com jadi neighbour u all 4 applications kat atas ni..hehehe..sekian

Friday, June 4, 2010

Tolong..tolong...

Hye all..actually sy nak tanya ada sapa2 taw mane nak cari belt sewing machine - raleigh model JA..di kawasan ampang..teramat la nak guna sangat esok... urgent..urgent!..mayday..mayday!..

Wednesday, June 2, 2010

Myfreakingthought Contest

U all photogenic? jom join contest ni...


Jom baca syarat2 nya:-

1- Terbuka untuk sesiapa sahaja tanpa ada peringkat umur

2- Gambar kena sorang-sorang

3- Agak-agak ada gambar u all yg photogenic, haa korang bleh laa letak gambar tu

4- sekeping je, lebih-lebih x boleh

5- Wajib jadi follower YEYEN

6- U all buat la entri sikit, & wajib kena tag minimum 3 orang

7- Then, u all letak laa gambar macam kt atas tu utk contest tu

8- Closing date 30th June 2010

 ok, bawah ni this my pic yg rasa nya photogenic kot hehe

jeng jeng



i like very much this pic, my pic masa kawin dulu (*_*)

so bawah ni i tag 3 orang utk memenuhi syarat2 wokey

2- Aimi
3- Lin

Alright, thats all!

hari ni balik kerja...gi round2 jap area umah..cari barang2 tambahan untuk menjahit, plan masa kat ofis ingat nak masak ler utk hubby, tapi tengok jam dah 7.30pm..alamak x sempat la nak masak..hmm..last2 gi ler singgah kedai makan kat situ..kasi tapau utk dinner hari ni..hehehe..janji hubby ku kenyang sebelum gi keje mlm ni..ahaa..dah selesai beli brg2 yg patut tu..apa lagi balik ler umah..buka pintu je..tgk ada macam2 surat atas meja... uik..ada surat lain macam je..jengjeng yang ditunggu dah tiba rupanya..nak taw apa dia..jom tengok bawah ni..


rupanya order dari kak Mas dah sampai..hehe..tomei sungguh..x sabar nk bercrafting guna Googley Eyes ni..haa nak tengok macam2 barang leh jenguk blog kak Mas ni ye kengkawan..hepi crafting (^______^)

Tuesday, June 1, 2010

Giveaway The Fairy Nice

Let's join this giveaway


Menarik juga craft2 dalam blog ni, u all tengok pic kat bawah ni, cute sangat handmade doll clothes dia


Let's go pada topik yg sebenarnya..actually Dream Catcher Fairy ni ada buat giveaway, if u all nak join just follow langkah di bawah ni ye..

Follow this steps below:

1- Jadi follower Dream Cathcher Fairy
2- Tambah link dia dalam blog u all
3 - Introduce serba sedikit about giveaway dalam blog u all
4- Email giveaway link to dreamcatcherfairy@hotmail.com after u all selesai ketiga2 langkah di atas.. senang je

Closing date: 25th June 2010

Jom join sebelum terlambat (*_*) 

NUFFNANG ADS

Click-click

PARA PENGUNJUNG

Hiburkan Diri Anda Di sini

Oh! Belog.com

IKLAN PERCUMA

iklan percuma,link exchange