Posts

Showing posts from 2010

cat keychain

Image
mari kita jalan2 bersama2 kucin2 ni..lalala yang ni order dari member bikers...utk dia n awek dia.. 
yang hitam tu namanya Black Gin.. mcm jin daa haha
yang pink tu pulak namanya Pink Midori...mcm dorayaki pon ada hehe..
dua2 kecyhain ni bersaiz besar gak ler..sebesar tapak tangan..entah ikut je ler request tuan tanah tu..ok..sekian

Cute toy

Image
kali ni order dari orang jauh..huhu..si sutun yg cumil dan gebu2

ni order dari baby mummy baby yang comei


heee tomei kan..gebu2 bersama toy dia..muaakkss to baby

keychain lagi

Image
haa yang ni sekali lagi keychain untuk tatapan anda..tengah otw ke tangan tuannya
tadaa..
ready nak gi pos

Keychain reunion

Image
Hari ni ada reunion kecik2 bersama2 kawan2 skolah yg dh 10 tahun x jumpa..even x semua yang ada..coz kami yg gurl selalu la jumpa..yg guys memang x jumpa langsung la selama 10 tahun ni..cepat tul masa berlalu...me sbg organizer..buatlah kecyhain comel & simple ni utk kawan2 yg hadir..
gambar sebelum..macam biskut lak

ni la keychain yg da siap..SMK Pandan Jaya tetap di hati..

keychain - nametag

Image
haaa yang ni plak order dari org yg sama...agaknya utk awek dia kot hehehe...i hope u two happily forever

namanya anna..semoga cik anna menyukainya...tqvm

Keychain - playboy

Image
yang ni plak, request from my bikers friend, dia order keychain ni
PLAYBOY keychain

tu nama dia..shahrul..tqvm

Wall hanging - couple set teddy

Image
haa..yang ni plak..sesuai utk pasangan...samaada yg bercinta ke, dah kahwin ke, bujang pon boleh...
yang ni COUPLE SET TEDDY
saper2 nak order..boleh roger ya...jangan malu2 (^_^)

tomei x? hehe...yg biru tu boboy..yg pink tu gegurl..

Door Hanging - rumahku syurgaku

Image
Rumahku Syurgaku
order kali ni untuk deco kat dinding umah...so inilah hasilnya

yang tengah2 kat pintu tu la..nama owner dan pasangannye... dah selamat sampai ke tangan tuan empunya


Re-design

Image
Permulaan kerja hari ni dengan meng'update' blog, apa pendapat blogger semua dengan logo yang dah di re-design kan ni.. 

Order from Anis

Image
semua items kat atas ni order dari Anis..at last dapat jugak siap ontime dalam beberapa hal yg dah berlaku 2-3 hari ni.. tq again Anis

Laptop casing

Image

Brooch cat

Image

Brooch flower

Image

Handmade card

Image
dah beberapa ketika x update blog, dipersembahkan hasil kerja terbaru

2010 yang menyedihkan...

Tanggal 23hb Jun 2010...selama beberapa minggu dari Hospital Kuala Lumpur dipindahkan ke Hospital Ampang..cukup dua minggu...perginya nenek yang paling dikasihi dan disayangi..lepas ni tak ada lagi dah panggilan nenek lagi...sangat2 bersyukur dapat menjaga dia sampai akhir hayatnya coz dia la satu2 nya nenek yang tinggal...tambahan dari kecik aku dan adik memang tinggal dengan arwah nenek dan arwah atuk sehingga aku darjah dua... sangat2 merinduinya...dah x dengar lagi panggilan 'Yie' padaku lagi.. amat puas hati dapat cium dia sebelum dan selepas jenazah dimandikan, dapat menyayangi sebelum jenazah dikafankan.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman..Amin~

DJF Closet Giveaway

Image
GIVEAWAY DJF CLOSET

http://djfcloset.blogspot.com
Nak join gak giveaway ni...biar banyak join...biar ramai kengkawan..biar luas pandangan tengok blog2 kengkawan... biarla..biarlaa... kot menang lak giveaway kali ni hehehe
Giveaway kali ni berkenaan tentang "Happy Family Giveaway". 'Why happy family? sebab hadiah2 nya berkaitan dengan family gak.
so cara2 nak join mudah je.. 1- Jadi followerDJF Closet 2 Buat satu entry tentang giveaway ini dan masukkan link  tersebut dalam entry anda. 3- Letakkan banner "Happy Family Giveaway" ke sidebar blog anda dan link ke entry giveaway ini. 4- Setelah selesai, komen di bawah entry ini dan sertakan nama, emailkan link entry yang korang dah buat ke djfcloset@yahoo.com


Tarikh tamat penyertaan adalah pada 9 Julai 2010.

Car Keychain

Image
yang tadi kita buat bike..kali ni sportcar pulak for her another son..huhu..

Bike Keychain 2

Image
I did it again...even dah lama meninggalkan dunia permotoran..di hati still terpahat bike2 ni semua...lets cuci mata tengok bike keychain ni order from my aunt to her son huhu

Car signage again

Image
Lama x update blog..macam lama sangat..anyway..dalam menyuruk tuh ada benda2 yg terhasil..jom tengok


Teddy Belu Car Signage
Haa..x sempat nak snap..so amik dalam kete owner je ler..hehehe

Keychain emergency

Image
Dengan kelam kabut nye semalam, ada masa 15 minit je sebelum diserahkan pada tuan empunya badan...ni la hasilnye..vase wif flower keychain heheehe..


Juin giveaway lagi~

Image
Tuan tanah kedaun ni dah seronok plak nak juin giveaway lagi dari KASIH KE SYURGA..lets check it out
kali ni main kira2 duit plak..hamboii..syiling ni mcm sama byk je ngan tuan tanah punya tabung huhu..mari kita teka
RM350.50 (harap betulla)
yang ni plak  RM6000.00 (kasi genap jela, ni pon mintak2 la betul hee)
sape2 nak juin contest ni gak..sila lah ke SINI

Henpon pouch lagi....

Image
Antara order yg baru siap dan dah sampai ke tangan tuan nya

bunga-bungaan for my Aunt...

Origami 2

Image
haa yang ni plak namanye STAR origami..alaa..kalau dulu2 mesti korang ingat x? apa impian korang ye? sambil2 wat star ni banyak2..pastu bubuh dalam bekas..lepas tu tanam dan pasangkan impian korang..jom tengok tutorial camne nk buat twinkle-twinkle little star ni
haa..memang sakit tangan sikit laa..tapi bila dh banyak2 dah warna-warni..nampak cumil je..klu korang nk wat perhiasan..kt atas meja opis tu letak dalam bekas transparent..haa..cuba jangan x cuba

Origami

Image
Haluu... dalam kebosanan dan ke'tension'an di ofis..mari kita buat seni origami pulak.. sape2 nak belajar boleh tengok tutorial kat bawah ni..yg ni namanya FLYING BIRD mula2 saje je wat satu yg kecik letak kt meja member..last2 ehh nak lagi la..nak tambah lagi dua la..besar punya..wahh..banyak pulak yang nak..hehe..so jom tengok tutorial ni ye..

ni kalau buat dari yg kecik sampai ler saiz yg besar lepas tu guna kertas warna warni..lagi cumil..hehe..bleh wat perhiasan kat meja ofis @ meja study kat rumah tu..(*_*)

Lin HandMade Giveaway

Image
LIN HANDMADE GREETING CARDS GIVEAWAY!!
Blog Lin Handmade Greeting Cards ni menampilkan Kad-Kad Ucapan, Birthday, Occassion dan lain-lain lagi secara Handmade. So, kali ni saya try join giveaway ni pulak..mane taw kalau ada rezeki..jom tengok rules kat bawah ni pada kawan2 yang nak join jugak
Rules: 1- Be a FOLLOWER 2- Leave a comment on her post & also write ur name & valid/activate email 3- Write something about her blog
CLOSING DATE: 30th of June 2010 at 11.59pm

Dah sampai....

Image
haluu..haluu..haluuu
barang yg dinanti akhirnya selamat sampai ke tanganku
printed felt yg sangat2 comel...macam syg je nk guna...hehehe...

kita tengok yang bawah dulu...animal theme printed felt...cumil kan..n then yg sebelah dia pulak geometri theme felt...wahhh...sangat2 cantek
and yg atas sekali kata2 hikmat beserta button yg cumil gak...hehe

all items above order from Kak Mas! TQVM (^_^) 

Bike Keychain

Image
At last, keychain yang ditunggu dah siap
Order from Cot for her friend
-TZR bike keychain-

interested? nak abadikan bike masing2? boleh email/sms me okey... jgn malu2..

Apa agak-agaknye ni ye???

Image
Assalamualaikum kawan2 blogger
Dah 2-3 hari ni kiter x update blog, bz sket laa.. ok en3 kali ni nak wat sesuatu agak-agak u all ape benda yg kiter nak wat ni yeeee...heeee (*_*)
kerja-kerja masih dalam proses..tungguuu 

Hanging Hp pouch

Image
Entri kali ni lak, saya baru habis siapkan order Cot, jom tengok apakah bendanye tu..

yang atas ni hasil contenganku sebelum meneruskan dengan aktiviti seterusnya
yang tengah ni pulak inilah hasil nye setelah siap menconteng, menggunting, menjahit, menampal (front). sebenarnye tuan tanah ni nak buat hp pouch, tapi bila dah tgk lakaran terus x jadi, nak gantung dalam kete nak letak hp dalam tu..huhu
yang ni lak sebelah belakangnye..
so apa lagi, if u all nak buat tempahan, jangan malu2 yah...let me know..by SMS/emel/Chat box

Khairunshop Giveaway

Image
Hari ni berderet2 giveaway yang me join hehe..xpe..cuba nasib
KHAIRUNSHOP GIVEAWAY

Hadiah untuk Giveaway Khairunshop ni macam kat atas ni.. CRAFTER PACK:
- 4 design grosgrain ribbon (0.5 meter/each)
- 2 pcs headband
- 5 pcs split rings
- 5 pcs 2.3 cm round back pins
- 5 pcs 2.0cm brooch pin
- 5 pcs 4.5cm alligator clips
- 5 pcs white tiny alligator clips
- 2 sets 4.5cm snap clips and covers
- 20++ assorted colours and shape buttons
CRAFT LOVER PACK
- flower 
headband (yellow red)
- pink rabbit hp charm
- white head rabbit hp charm
- blue face coin pouch
- blue 
monster bookmark
- 10pcs flower snap clip
- 2pcs duck (glow in the dark)

macam mana nak join? senang je, u all baca syarat kat bawah ni
1- Tentunya kena jadi Follower
2- Post la serba sedikit pasal give away tu kat blog u all
3- Add link ni http://khairunshop.blogspot.com/ kat blog u all
4- Tinggalkan Comment pada owner and u all must Choose 1 Only Pack yee..lebih x leh nanti owner marah huhu..
Hadiahnye ada dua..so me pilih yang crafter p…

Kamen Keychain

Image
Akhirnya siap jugak tempahan untuk memberku Mr Dets..dia suka bebenor dengan Masked Rider segala2nya pasal Masked Rider...jom tengok hasil nya kat bawah ni
Black Kamen

Pink Kamen
sekian....

My Lovely Ribbons N Laces Giveaway

Image

U all ada Facebook? jom add me

Image
Haluuuuu..salam sejahtera Malaysia, Brunei, Sabah Sarawak & dari merata tempat
Entri hari ni bukan berkenaan bukan cerita pasal craft, ini cerita aku yg punya... hehehe..ok laa..balik pada topik yg sebenarnye, u all ada Facebook @ Muka buku? kelakar pulak tukar dalam Bahasa Melayu muakakaka... mustahil x ada kan..sedangkan PM kita pon ada Facebook. 
Kalau dah ada Facebook mesti u all pon ada layan game/application dalam tu kan..haa..paling2 tidak pon 1 laa game/application...me pon sambil bercraft sambil berfesbuk sambil main game dalam tu (*_*)...ok..takmo citer panjang2..haa yg di bawah ni boleh la dikatakan game/application yg me layan..jom tengok
haa yg ni namanya FISHVILLE, sihat-sihat belaka ikan tu..maklumlaa nak bela ikan kat rumah x boleh..so dapat bela ikan virtual ni jadi laa..heheh..hari2 kena bagi makan &  bersihkan akuarium tu
haa yg bawah ni plak HAPPY AQUARIUM tengok la tu jellyfish tergedik2 berenang tu hehe.. ikan2 dalam ni pon sihat2 belaka

jom tengok apa yg seter…

Tolong..tolong...

Hye all..actually sy nak tanya ada sapa2 taw mane nak cari belt sewing machine - raleigh model JA..di kawasan ampang..teramat la nak guna sangat esok... urgent..urgent!..mayday..mayday!..

Myfreakingthought Contest

Image
U all photogenic? jom join contest ni...
Myfreakingthought Contest
Jom baca syarat2 nya:-
1- Terbuka untuk sesiapa sahaja tanpa ada peringkat umur
2- Gambar kena sorang-sorang
3- Agak-agak ada gambar u all yg photogenic, haa korang bleh laa letak gambar tu
4- sekeping je, lebih-lebih x boleh
5- Wajib jadi follower YEYEN
6- U all buat la entri sikit, & wajib kena tag minimum 3 orang
7- Then, u all letak laa gambar macam kt atas tu utk contest tu
8- Closing date 30th June 2010
ok, bawah ni this my pic yg rasa nya photogenic kot hehe
jeng jeng


i like very much this pic, my pic masa kawin dulu (*_*)
so bawah ni i tag 3 orang utk memenuhi syarat2 wokey
1- Kak Mas 2- Aimi 3- Lin
Alright, thats all!
Image
hari ni balik kerja...gi round2 jap area umah..cari barang2 tambahan untuk menjahit, plan masa kat ofis ingat nak masak ler utk hubby, tapi tengok jam dah 7.30pm..alamak x sempat la nak masak..hmm..last2 gi ler singgah kedai makan kat situ..kasi tapau utk dinner hari ni..hehehe..janji hubby ku kenyang sebelum gi keje mlm ni..ahaa..dah selesai beli brg2 yg patut tu..apa lagi balik ler umah..buka pintu je..tgk ada macam2 surat atas meja... uik..ada surat lain macam je..jengjeng yang ditunggu dah tiba rupanya..nak taw apa dia..jom tengok bawah ni..

rupanya order dari kak Masdah sampai..hehe..tomei sungguh..x sabar nk bercrafting guna Googley Eyes ni..haa nak tengok macam2 barang leh jenguk blog kak Mas ni ye kengkawan..hepi crafting (^______^)

Giveaway The Fairy Nice

Image
Let's join this giveaway
Dream Cathcher Fairy
Menarik juga craft2 dalam blog ni, u all tengok pic kat bawah ni, cute sangat handmade doll clothes dia

Let's go pada topik yg sebenarnya..actually Dream Catcher Fairy ni ada buat giveaway, if u all nak join just follow langkah di bawah ni ye..
Follow this steps below:
1- Jadi follower Dream Cathcher Fairy 2- Tambah link dia dalam blog u all 3 - Introduce serba sedikit about giveaway dalam blog u all 4- Email giveaway link to dreamcatcherfairy@hotmail.comafter u all selesai ketiga2 langkah di atas.. senang je
Closing date: 25th June 2010
Jom join sebelum terlambat (*_*)