Posts

Showing posts from 2012

Berita Gembira di Penghujung 2012 & Penutupan Kedai di Tahun 2013

Image
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua ye.....
dalam kesibukan saya menyiapkan tempahan-tempahan pelanggan, tanpa disangka dan tak terduga, saya telah menerima khabar paling gembira sekali. 
I'M PREGNANT!!!!!
terasa macam bermimpi lagi, sebab dah hampir 7 tahun usia perkahwinan baru sekarang ada rezeki untuk menimang cahayamata setelah sekian lama kami berdua tunggu :) :) terasa dunia ini saya dan suami yang punya :) sangat2 bahagia..
bagi pelanggan2 yang baru dan lama, saya tidak akan ambil sebarang tempahan bagi tahun 2013 lagi ye, minta maaf pada yang nak order, saya tak dapat memenuhi kehendak kamu semua, saya perlu berehat secukupnya bagi kehamilan pertama ini.
hope u all semua doakan yang baik-baik sehingga saya selamat melahirkan bayi ini pada hujung bulan 8 ye, kita berjumpa lagi tahun 2014. Insyaallah.

so surprise!!!
1st picture scan...so tomei2 kan :)

Manchester United Pillows

Image
ramai jugak peminat Man-U ye, okeh yg ni order from Linda, sepasang bantal logo Manchester United, alhamdulillah dah sampai ke tangan tuan. tq ye

Cute Gown Keychain

Image
comel tak hehehe? saper yang berminat nak buat design baru utk dress masing2 boleh pilih sample kat atas ye....hahaha...just joking la hehe
okehh..ni order from Una, menjadi peng'order' setia dari dulu sampai sekarang, thanks a lot Una :)

Nametag Brooch 2

Image
yang ni pulak, from previous customer juga...thanks again... :)

Ben10 or Aji10 ?? jom tengok

Image
 haaa...amacam...cute tak hehehe.....sudah tukar lor hehe

cute Nametag brooch

Image
okehh...update lagi..
order yang ni pon agak pelik sikit hehehe, tapi xpe...lain dari yang lain tu yg best, kalau sama je bosan gak kan :)
nama-nama kat bawah ni actually ala-ala nametage, nak letak pada school bag. Hanya pin kan sahaja nama ni dekat depan school bag tu :)
haaa bagi ibu-ibu di luar sana, yang nak letak nama pada beg skolah anak-anak boleh order ye :)


Manchester United pillow again-

Image
Alright, order yang ni pulak from my ex-collegue di ofis,  Man U pillow ni khas untuk BF beliau yang tersayang :) bila nak makan nasi minyak korang ni hehehe
jom ushaaaa...

PILLOWS FOR NURSING CONVOCATION

Image
Salam Jumaat untuk semua,
haaa mari-mari tengok tempahan kali ni,
biasanya bulk order untuk item comei-comei & cute-cute, tapi kali ni order lain sikit, bulk order pillow untuk convocation bagi student2 jururawat kita ni dari Murni Nursing College.
Congrats u all!

ada nurse lelaki juga disitu :)



size bantal comel ni 12" x 12"
anyone yg nk buat tempahan untuk hari-hari bersejarah korang, jangan lupa halo-halo ye :) emel @ sms seperti di atas tu  ye

TEMPAHAN 2012 TELAH DITUTUP

Assalamualaikum/Salam Sejahtera,
di sini saya nak buat announcement sikit ye, tempahan bagi tahun 2012 saya dah tak ambil lagi, so sesiapa yang nak order untuk next year, terutamanya untuk bulk order boleh tempah awal ok.
makklumlaaa..dah nak hujung tahun ni nak habiskan 1,2 order lagi yang tinggal disamping kerja-kerja di ofis semakin berlambak-lambak, lagi nak habis tahun lagi ramai pulak la yang saya kena bankrapkan la, yang saya nak saman la,  yg saya nak tangkap la, memang sangat banyak, jaga-jaga ye cik kiah hehe...jangan nama anda pulak saya bawa masuk dalam court hehehehe..gurau aje.. 
so saya akan update kemudian gambar-gambar tempahan yang dah siap okehh :) c u all for next year :))

Smurf, Smurfette & Cars Pillow

Image
okehh.... order ni mmg dari customer tetap yg sentiasa bersama2 joojoocraft h3h3h3h3....
sangat2 terima kasih atas support yang diberikan selama ini ye..





Bowling Brooches

Image
huhuhu...next order ni agak mencabar skit, boleh "terpeleot" jari jemari ni tapi seronok h3h3h3h3...
order ni from customer utk event ofisnya la, ni antaranya...tapi sebenarnya banyak lagi hehe..korang tengok ajela saiznye..besar 50 sen tu saiz brooch ni..dibuat dalam bentuk bola bowling bersama pin bowlingnya sekali...menggigil2 jari i taw hehe.. anyway thanks a lot utk korang ye..

Owl Pillow again~

Image
hi semua, jom tengok next order from customer,
yang ni sambungan order from previous customer, x sempat nak upload last time.. .hehe 
couple owl bird pillow for anak bujang that customer :)
hopefully budak2 tu suka la ek

sedikit coretan

Image
Salam/Hi Semua,
Walaupun dalam kesibukan setiap hari dengan kerja-kerja di ofis dan menyiapkan semua tempahan pelanggan, saya  tetap mengikuti perkembangan semasa isu2 dunia dan di kesempatan ini, marilah kita bersama-sama berdoa untuk umat Islam di Gaza.
saya bersyukur tinggal di Malaysia, Alhamdulillah negara yang aman dan damai
~Peace No War~


Roses & Butterfly

Image
haa...korang mesti nak tau kan... ni lah Roses & Butterfly yang di order customer utk veil weddingnya, so cute right :)
anyone nak order roses boleh sms/email saya ok :) 

POWER PUFF GIRL & RAPUNZEL PILLOW

Image
alright, next entry ni, order from my previous customer too, tq2 to Erin....order kamu yg seterusnya still in progress ye :)


Picture Frame again

Image
jom intai-intai tempahan yang ni pulak

yang ni order form Adah utk birthday buah hatinya, hopefully korang berdua berkekalan hingga akhirnya ye :)

HAPPY DEEPAVALI & AWAL MUHARRAM

Buat para pengunjung blog ni, saya bagi pihak JooJooCraft ucapkan HAPPY DEEPAVALI buat para penganut Hindu &  AWAL MUHARAM bagi seluruh umat Islam di luar sana ye.
Terima Kasih tak terhingga atas sokongan anda semua :)
HAPPY HOLIDAY!!

Picture Family Frame

Image
hi...hi... jom kita tengok order seterusnya....


order ni from previous customer lagi, picture frame ni tema ala2 berhari raya aidiladha yang lalu :) 
Addie, TQVM

wedding FM (fridge magnet) Birdie & Cars

Image
Salam semua & Hi,
sorryla lambat upload gambar2 yang dah siap, x sempat nak menghaplodkan nye huhu, ni pun curi2 masa je, akhirnya siap juga bulk order wedding ni tepat pada masanya, alhamdulillah, TQ to Kierah, maaf jika ada terkurang ke terlebih ke hope puas hati la semua nya ye.
nak wish sikit, SELAMAT PENGANTIN BARU KIERAH & PASANGANNYA.





pic Cars pulak boleh tengok kat entri ni juga ye Cute Car Bulk Order

Tunggguuuuuuuuuu......Next upload

cukup tak? banyak dah gambar2 yang x sempat di upload sudah pon di upload kat cni, so boleh la u all cuci mata ye :) next picture pulak tunggu siap yee...yang tu special sikit...tungguuuuuuuuu :)

Frame Picture, Keychain & Hanging

Image
 alright, yang ni pulak, order from Addie,  picture frame utk gambar family, hanging bee, robot keychain, vespa keychain & car keychain.
tq so much addie...ur next order still in progress ya :)


Bestfriend, Engagement & Birthday Pillow

Image
alright, order yang ni dari Ila, memang impossible buat kerja2 dalam masa 1 week ni hehehe... alhamdulillah siap tepat pada masanya :)  tq Ila


Big Keychain again~

Image
okehh.. yang ni order from my previous customer lagi, semua pun big hehehe  Tq to Zati yeee & pls come again :) 

Baby Pillow & Bolster for My Luvly Niece..muahh

Image
aahaaa...ni segmen lain macam sikit :)
ni bukan order dari customer hehe, tapi set bantal ni utk my luvly niece yang lahir pada hari ke-5 Syawal, sangat cute je budak kecit ni kan kan, anak sendiri lum ada, anak sedara pon boleh laa hehehe...  1 set hadiah dari maklong utk si Kecik, Aisya ye..



Hello Kitty Pillow

Image
nexttt.......... :)
haaa ada lagi ni pillow yang di order, meh cuci mata tengok ni, sesiapa yang minat Hello Kitty ni bleh la order hehe :)


Big Keychain again~

Image
next order ni from Zati, dia request nak order keychain yang sangattt la besar saiznye hehehe...yang pelik-pelik itulah seni namanya hehe....sorry la gambar tak berapa nak cantik ni.. :) tq zati

Strawberry Pillow

Image
ok, next order ni from my schoolmate Syuhada utk birthday present for anak buah dia,  selamat sampai ke Sabah dah ni...thanks Syu!

Big Keychain

Image
Hi All! I'M bAcK & HaPpY MoNdaY
Seperti yang dijanjikan sebelum ni, sy akan upload gambar2 tempahan yang telah di hantar pada customer, maaf la ye lambat sikit hehehe...sangat2 bz lately ni.
order ni from Sarah, tq tau



UPDATE TERKINI~

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

hampir sebulan jugak tak update ni, sangatla bz menyiapkan tempahan2 yang ada, ooo ye..nanti akan di update juga pic tempahan2 yang dah siap..tengok tu, x sempat juga nk update hahaha...anyway selamat cuci mata kat cni ye, sesiapa nak order boleh email / sms terus okeyhh...tungguuu

~SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI~

Image
lamanya tak update kat sini ye, kita update sikit laaa hari ni :)
memandangkan bulan Ramadhan pun bakal berakhir beberapa hari lagi  pihak Joojoocraft ingin mengucapkan kepada semua customer & pelawat2 blog ini

berhati-hati di jalan raya ya :) & selamat bercuti

prelaunchX Invitation

prelaunchX Invitation: You're invited to join prelaunchX

mau letgo - felt bookmark - siapa cepat dia dapat~

Image
Felt Bookmark Ready Stock hendak di let go, sms atau email saya untuk pembelian ok, 
promotion hanya RM35 TERMASUK POS
SIAPA CEPAT DIA DAPAT :)

GOOD NEWS FOR EVERYONE~

Salam/Hi,
Tempahan bantal dibuka semula berikutan ramai permintaan,  tempahan dibuka bagi seluruh Malaysia terutama Sabah dan Sarawak.
sesiapa yang berminat untuk buat tempahan boleh sms/email saya ye :)

Muslimah, carS 2 & SMuRFetTe Pillow

Image
haa tengok tu, smurfette kite bergaya paling depan sekali....konon2 rasa paling top la tu hahaha...
ok la mengarut pulak, ni order from my previous, previous customer lagi...
TQVM tak terhingga ye ~

Couple in red pillow

Image
pandang-pandang, jeling-jeling
haa ni la dia couple pillow yg dh siap dibuat & selamat sampai ke tangan tuannya
tqvm :)

Muslimah Pillow~

Image
haa ketiga-tiga bantal ni di order oleh my cousin punya auntie :) buat-buat paham je la hehehe..yg penting dah sampai ke tangan tuannya,
berminat? boleh order melalui emel @ sms

cArs 2 Pillow & Cute Cat Pillow

Image
order from previous customer again~ tqvm

Colourfull Pencil Case & Princess Pillow

Image
order from K.Nor, tqvm ya :)

JOM LIKE RAMAI-RAMAI

TO ALL CUSTOMERS & SUPPORTERS
I WOULD LIKE TO INVITE YOU ALL TO LIKE MY NEW FANPAGE
HAPPY SHOPPING TO ALL!
https://www.facebook.com/JulyanaOnlineShop

Chelsea & Muslimah Pillow

Image
tq from Erin again!!

Man-U Pillow

Image
order from Erin, tq tau :)

Couple Pillow

Image
order from my ex-schoolmate also for her bff actually :)
tq naz :)

Afif & aeroplane Pillow

Image
huhu...inspired from JayJay Aeroplane,
order from my ex-schoolmate, tq syuhada & ur pic too :)